Direct bijdragen aan de winst van het bedrijf als commercieel medewerker

Als commercieel medewerker draag je bij aan de verkoop van de diensten of producten van het bedrijf waar je werkzaam bent. Je zorgt dus direct voor meer winst voor het bedrijf. Wanneer je aan de slag wilt als commercieel medewerker, is het vaak nodig om een commerciële opleiding als goede basis te hebben. 

Wat leer je in de opleiding commercieel medewerker?

Wanneer je een opleiding commercieel medewerker volgt leer je onder andere gesprekstechnieken om een goed verkoopgesprek te voeren. Deze technieken helpen je om betere resultaten te behalen voor het bedrijf waar je werkt. Je leert bijvoorbeeld hoe je kunt onderhandelen en met wat voor argumenten je een product kunt verkopen. Daarnaast leer je over de informatiesystemen waarmee je werkt om de gegevens van klanten bij te houden. 

Hoe ziet een functie van commercieel medewerker eruit?

Als commercieel medewerker kun je werkzaam zijn in een callcenter, waar je telefonisch contact hebt met klanten. In de gesprekken die je hier voert, verkoop je het product of dienst van het bedrijf waarvoor je werkt. Vaak werk je met targets die per dag moet behalen. Hoe meer je verkoopt, hoe beter je het doet. Naast deze gesprekken heb je trainingen om te leren over het product of de dienst die je verkoopt, zodat je precies weet waar je het over hebt. Naast werkzaamheden in een callcenter, heb je in sommige banen ook via de e-mail of face-to-face contact met klanten. 

Past commercieel medewerker bij mij?

Als commercieel medewerker ben je veel in gesprek met klanten. Heb je een vlotte babbel en houd je van verkopen? Dan zit je waarschijnlijk op de goede plek als commercieel medewerker. Ook wanneer je competitief bent is dit een functie voor jou, want vaak werk je met targets die je moet behalen. Belangrijk is dat je goed bent in de Nederlandse taal en klantgericht bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *