7 december 2021

Drone workshop: veel meer dan alleen leren spelen

2 min read

Een drone workshop is een origineel middagje uit. Het lijkt misschien een beetje overbodig. Met een drone vliegen klinkt voor sommige mensen nog als een ‘big toys for big boys’- hobby. Wie heeft er nu een workshop nodig voor het rondvliegen met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje? Maar als je dat nog denkt, dan weet je nog niet wat alle mogelijkheden een drone allemaal heeft. Je kan er verrassend veel handige, maar ook creatieve dingen mee doen. Dat ga je allemaal te weten komen in de workshop. Heb je er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat de mooiste hobbymatige films met drones kunnen worden gemaakt?

Leren filmen met een drone workshop
Een van de dingen die ongetwijfeld aan bod zullen komen tijdens een drone workshop is het leren filmen met een drone. Dat is namelijk waar de drone door particulieren het meest voor wordt gebruikt. Kijk jij ook wel eens naar programma’s als ‘Nederland van boven’ of ‘Europe from above?’ Deze films kun jij na het volgen van deze workshop ook gaan maken. Je leert de basis van het vliegen met een drone en ook hoe je met de camera van de drone de mooiste hoeken kan filmen. Daarbij leert je ook hoe je je de drone stabiel houdt. In de lucht kan er nog wel eens het een en ander wiebelen.

Een drone workshop en de laatste regels

Een drone workshop staat garant voor een leuke middag. Maar het is niet alleen maar pret. Als je met een camera de lucht in gaat, kunnen er namelijk een aantal dingen misgaan. Denk aan veiligheid: in de lucht kun je makkelijk tegen iets opbotsen. Daarom wordt de veiligheid van het vliegen serieus genomen. En in deze tijd waarin privacy waarborging een groot goed is, zal je ook leren wat de laatste regels zijn waar je wel of niet mag filmen of mag komen met de drone. Deze regels veranderen met enige regelmaat, dus ook al vlieg je al een tijdje met een drone, een opfriscursus kan nooit kwaad. En als je professionele dronevliegeraar wil worden, kun je op deze workshop al je vragen stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *