28 oktober 2021

Een assesment voorbereiden doe je zo

2 min read

Een assessment is natuurlijk bedoeld om te zien wat jij in huis hebt. Ondanks dat het misschien niet de bedoeling is, kan je je toch goed voorbereiden op assessment. In dit artikel geef ik je een paar handvatten om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Lees je mee?

Tip 1: Neem genoeg rust

Tijdens een assessment wil je het onderste uit de kan halen. Dat betekent dat je zelf fris zal moeten zijn. Een goede nacht slaap doet wonderen. Zorg ervoor dat je in ieder geval een paar weken van tevoren ervoor zorgt dat je op tijd naar bed gaat genoeg lichaamsbeweging krijgt.

Tip 2: Oefenen

Het is tegenwoordig goed mogelijk om testen voor een assessment te oefenen. Zo zijn cijferreeksen bijvoorbeeld vaak onderdeel van assessments. Daar kan je goed in zijn of niet, maar of je er nou goed in bent of niet het loont altijd om cijferreeksen te oefenen.

Tip 3: Kleding maakt de man

Het is natuurlijk niet waar dat kleding de man maakt, maar het helpt wel om er in ieder geval representatief uit te zien. Doe kleding aan waar jij je gemakkelijk in voelt maar ook goed bij de organisatie past. Als bij een bedrijf iedereen casual gekleed gaat is het bijvoorbeeld niet handig om in drie delig pak te verschijnen.

Tip 4: Op tijd beginnen

Ook bij de voorbereidingen is het belangrijk dat je op tijd begint. Je bent immers geen student meer, je zult hier dus wat verantwoordelijkheid in moeten nemen. Begin dus een aantal weken van tevoren met de voorbereidingen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je er alles aan gedaan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *