Green Belt training: wat is het en waarom is dit belangrijk?

In elke onderneming is het belangrijk dat het werk efficiënt gedaan kan worden. Hoe sneller en gerichter je aan de slag kan gaan, hoe liever je naar je werk gaat. Nu bestaan er professionals die het als hun taak zien om het proces te verbeteren. Deze professionals worden ook wel Green Belts genoemd. Green Belts zijn ervaren en gedreven werknemers die ervoor zorgen dat zowel voor de werkgever als werknemers het werkproces gunstiger wordt. Maar hoe wordt je een Green Belt? Hiervoor kan je de speciale Green Belt training van Lean Six Sigma volgen. Deze training zorgt ervoor dat je team beschikt over voldoende Green Belts en dat zij hun werk goed kunnen doen om het proces op de werkvloer te verbeteren. Maar wat houdt deze procesverbetering eigenlijk in? Dan kan Lean Six Sigma het beste uitleggen.

Het nut van Green Belt trainingen

Elke organisatie streeft ernaar om hoge kwaliteit te kunnen afleveren en dat voor zo laag mogelijke operationele kosten. Maar hoe weet je als ondernemer of je dit ook volbrengt? Daar zijn de Green Belts voor. Een Green Belt houdt zich bezig met het optimaliseren van de dagelijkse routine op het werkgebied. Deze experts worden ingezet om te zien waar er indien nodig verbeteringen in het proces gemaakt moeten worden en weet ook als geen ander hoe dit moet. Dit komt omdat deze professionals een Green Belt training bij Lean Six Sigma hebben gevolgd, zodat zij hun kennis en ervaring kunnen gebruiken om de efficiëntie in je onderneming te kunnen verbeteren, wat weer zorgt voor een betere werkplek en mooiere resultaten van je teams.

De Green Belt training duurt zes dagen. In deze zes dagen krijgen professionals les in hoe zij procesverbeteraars kunnen worden. Na deze training kunnen werknemers zelf processen verbeteren op de afdeling, maar ook bijvoorbeeld collega’s mobiliseren zodat het verbeterproces alleen maar versterkt wordt. Het inzetten van Green Belt trainingen zorgt er aan beide kanten van de medaille voor dat het werk beter wordt. Geen gebruik maken van een Green Belt training is alleen maar zonde, dus maak nu nog gebruik van de Green Belt Training bij Lean Six Sigma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *