28 oktober 2021

Haal het maximale uit je werknemers dankzij een training feedback geven

3 min read

Niemand komt op deze wereld met een zak vol kennis waar verder niets meer aan gedaan hoeft te worden. We komen op deze wereld met een flinke bagage aan DNA. Hierdoor hebben we bepaalde instincten, maar kennis hebben we niet. Zeker niet als we het hebben over de kennis die je in deze moderne wereld nodig hebt. Als je een kind aan zijn lot over zou laten, dan zou het zich ontwikkelen tot een wild dier. Baby’s van mensen zijn in het dierenrijk een van de meest hulpeloze schepsels die zonder zorg van de ouders niet lang kunnen overleven. De geest van een mens is dan ook een onbeschreven blad dat naarmate zijn of haar leven vordert, steeds meer beschreven raakt. Zo kun je het blad bijvoorbeeld beschrijven met een training feedback geven. Omdat het blad in eerste instantie blanco is, kan een kind zich echt vormen naar een cultuur. Als je wordt geboren in Japan, dan wordt je een Japanner met Japanse gebruiken, waarden, normen, et cetera. Maar als je die Japanse baby meteen na de geboorte naar Nederland zou halen, dan zou hij opgroeien als Nederlands kind met bijbehorende normen en waarden. De kennis die we hebben wordt contant bijgewerkt. Het is dan ook onzinnig om te verwachten dat jijzelf, je werknemers of de mensen van je team allemaal direct over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Daarom is de kunst van feedback geven zo belangrijk, want hoe beter je feedback kunt geven, des te beter je mensen binnen je bedrijf of team kunt laten groeien. Het hebben van de juiste kennis is dan ook minder belangrijk dan bijvoorbeeld de vaardigheid om snel te leren. Maar of iemand zich wel of niet snel aan een nieuwe werksituatie kan aanpassen, hangt uiteraard ook samen met de feedback die hij of zij ontvangt. Feedback geven is ook niet iets dat je zomaar heel goed kan. Ook dit dien je te leren. Gelukkig is feedback geven makkelijk te leren via een korte training feedback geven bij tijdwinst.com. Via een 1-daagse training feedback geven kun je de belangrijkste vaardigheden leren die je nodig hebt om mensen op de juiste wijze van feedback te voorzien. Daarna kun je deze training feedback geven inzetten om je werknemers van feedback te voorzien. Omdat je de training feedback geven gebruikt, zal je op de juiste wijze feedback geven, waardoor de ontvangers van de feedback aan de slag gaan om zichzelf te verbeteren. De inspanning die jij verricht door een training feedback geven te volgen, heeft uiteindelijk de nodige impact op de prestaties van je werknemers, maar ook op hun vaardigheden en kennis. 

Schrijf je in voor een training feedback geven via feedbackgeven.nl

Als je een training feedback geven wilt volgen, dan kun je je aanmelden via de site van feedbackgeven.nl. Hier vind je een overzicht met tijden en locaties voor de verschillende trainingen. Online trainingen zijn ook mogelijk. In een dag leer je vervolgens de vaardigheden die je nodig hebt voor het effectief geven van feedback.

Volg verschillende trainingen bij tijdwinst.com

Naast een training feedback geven, kun je ook bij tijdwinst.com terecht voor vele andere trainingen en cursussen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Cursus gesprekstechnieken
  • Assertiviteitstraining
  • Cursus snellezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *