Je VCA haal je met een cursus

      Geen reacties op Je VCA haal je met een cursus

VCA, waar staat dat nou eigenlijk voor? De afkorting VCA staat voor veiligheid gezond en milieu checklist aannemers. De ”checklist” in de naam is niet alles omvattend het is namelijk veel meer dan alleen een checklist. Hierover later meer. In dit artikel vertel ik je hoe je het makkelijkst een VCA certificaat haalt. Lees je mee?

Meer dan alleen een checklist

Zoals ik net al stelde is VCA meer dan alleen een checklist. Het is namelijk een uitgebreid programma waarin je alles leert over veiligheid, gezondheid en milieu op de bouwplaats. De VCA is in het leven geroepen omdat er nog altijd veel ongelukken gebeuren in de bouwsector. De VCA is er echt op toegespitst de werkomgeving veiliger te maken.

Soorten VCA

VCA bestaat uit drie verschillende soorten. Bestaande uit Basis VCA, VOL VCA en VIL VCA. Het verschil zit hem in de persoon die het certificaat haalt. Ben je werknemer bij een bedrijf dan heb je voldoende aan de Basis VCA. Ben je zelfstandige of leidinggevende bij een bedrijf, dan ga je voor VOL VCA. En werk je voor een uitzendbureau dan haal je het VIL VCU certificaat.

Het examen

Om het VCA certificaat te halen moet je natuurlijk examen doen, en voor een examen moet je natuurlijk de theorie tot je nemen. In het geval van VCA doe je dit het makkelijkste doormiddel van een VCA cursus. De stof is namelijk verre van makkelijk dus je kunt waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Je hebt klassikale opleidingen en online opleidingen. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt. Echter is het in deze tijd wel handig dat de cursus ook online wordt aangeboden. Het is tot slot dan ook zeer belangrijk om het examen tot in de puntjes voor te bereiden. Hier heb je tijdens het werk natuurlijk ook het meeste profijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *