Op zoek naar een outplacementbureau Amsterdam?

Wat is outplacement eigenlijk precies? Dit is de benaming voor het traject dat volgt als een werknemer en werkgever met elkaar overeen komen dat de werknemer op zoek gaat naar een andere baan. Dit is meestal met behoud van loon voor de werknemer waardoor deze gewoon zijn vaste salaris doorbetaald zal krijgen. De werknemer moet ervoor zorgen binnen enkele maanden een nieuwe baan gevonden te hebben, anders volgt ontslag. De voormalig werknemer kan dan wel officieel een uitkering aanvragen bij het UWV Werkbedrijf, dat dan weer wel.

Wat kan een bureau betekenen?

Wat kan een outplacementbureau Amsterdam dan precies voor jou betekenen? Zij regelen eigenlijk alle facetten die binnen dit traject vallen. Zo zal je er nooit alleen voor staan omdat het bureau altijd achter je staat. Dit kunnen best moeilijke en pijnlijke trajecten zijn dus het is van serieus belang dat iemand je hierin steunt en dat je niets vergeet. Waar bestaat een traject dat je doorloopt met een dergelijk bureau uit? Dat lees je in de volgende alinea.

Het programma

Het programma van een outplacementbureau Amsterdam bestaat uit een totaal van 10 stappen. Hier enkele voorbeelden van stappen die worden doorlopen: Je zal beginnen met een zeer uitgebreid intakegesprek waarin alle persoonlijke zaken worden besproken en je kennis leert maken met elkaar. Je zal tweewekelijks contact hebben met je begeleider die jou traject begeleidt. Je zal extra ondersteuning krijgen van jobhunters tijdens het op zoek gaan naar een baan. Zo ben je nog sneller verzekerd van een baan die aansluit op jouw wensen en behoeften.