28 oktober 2021

Verbeter je zelfvertrouwen met een workshop assertiviteit

3 min read

Het is een veel toegepast idee dat mensen zijn wat ze doen. Dat betekent dat je geen timmerman bent als je de hele dag op de bank zit en timmerman filmpjes kijkt. Je bent een timmerman als je een hamer pakt en spijkers in stukken houdt timmert. De mens heeft vanuit dit perspectief geen vaste natuur, geen kern of essentie. Binnen het existentialisme zegt men daarom ook wel dat de existentie voor de essentie komt. Met andere woorden, je geeft je zelf een soort essentie door te bestaan en bepaalde dingen te doen. Dat betekent ook dat die essentie niet een vaststaand gegeven is, maar zeer afhankelijk is van bijvoorbeeld de cultuur waarin je leeft, het gezin waarin je opgroeit, de mensen die je ontmoet en wat je allemaal doet binnen die context. Zelfvertrouwen is dan ook niet per se iets wat je hebt en wat je vervolgens in iedere context uit kunt dragen. Zelfvertrouwen is ook iets dat zeer afhankelijk is van wat je doet. Door dingen goed te doen, krijg je vertrouwen in wat je doet. De timmerman van hierboven kan op den duur heel veel zelfvertrouwen hebben doordat hij weet dat hij een goede timmerman is. Dat zelfvertrouwen is dan afhankelijk van de context. Als hij niet kan timmeren, maar bijvoorbeeld op een date gaat, dan is dat zelfvertrouwen wellicht helemaal afwezig. De context is dan anders en minder vertrouwd en voorspelbaar. Dat laatste is belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Daarom is een workshop assertiviteit bij tijdwinst.com een goede manier om je zelfvertrouwen een boost te geven. Het volgen van een workshop assertiviteit is wederom iets dat je doet. Het zelfvertrouwen komt je niet aanwaaien. Maar een workshop assertiviteit zorgt er wel voor dat je de vaardigheden hebt om je zelfverzekerd te voelen in verschillende contexten. De workshop assertiviteit leert je hoe je voor jezelf op moet komen, hoe je je het beste kunt opstellen in sociale interacties en hoe wat je kunt doen om sowieso al een zelfverzekerde lichaamshouding aan te nemen. Met dit soort algemene vaardigheden, vergroot je je assertiviteit en daardoor stap je al met meer vertrouwen bepaalde situaties in. Als je je in die situaties dan ook nog eens assertief weet te gedragen, dan leidt dat gedrag (wat je doet) dus ook tot meer zelfvertrouwen. De workshop assertiviteit kan er daardoor zeker toe bijdragen dat je een meer zelfverzekerde essentie cultiveert. 

Ontdek de workshop assertiviteit via de site van assertief.nl

Als je meer wilt weten over deze workshop assertiviteit, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van assertief.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over deze cursus. Je kunt ook meteen zien wanneer de cursus of workshop plaatsvindt. De workshop duurt een dag, dus je kunt altijd even kijken of je een dag in kunt plannen voor deze workshop. Daarna kun je je aanmelden en deelnemen aan de workshop assertiviteit.

De cursussen die je kunt volgen bij tijdwinst.com

Je kunt bij tijdwinst.com terecht om je zelfvertrouwen of assertiviteit een boost te geven, maar je kunt ook cursussen volgen om andere vaardigheden te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan cursussen als: 

  • Feedback geven
  • Snellezen
  • Gesprekstechnieken 
  • Time management

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *