Waar gaat je leven naartoe?

      Geen reacties op Waar gaat je leven naartoe?

Als jij iemand bent die op een punt in zijn of haar leven staat waarbij je denkt ‘Waar ga ik naartoe?’ dan is het handig om een moment voor jezelf te nemen en goed na te denken wat je later wilt doen. Velen die zichzelf deze vraag stellen gaan een nieuwe opleiding of cursus aan. Daarbij breid je je curriculum vitae mee uit en maak je jezelf waardevoller als werknemer. In dit artikel vertellen we je meer over twee specifieke cursussen die je kan volgen. Allereerst de cursus voor ACT therapie en daarna de cursus voor orthomoleculaire therapie.

Act Therapie

Wat is Act therapie? Act staat voor acceptance and commitment therapie en daarbij staat het accepteren van negativiteit in het leven centraal. De opleiding focust zich voornamelijk op hoe je ervoor kan zorgen dat je patiënt de negativiteit accepteert. Negativiteit uit zich in vele vormen. Zo kan je negativiteit halen uit een slechte ervaring, bijvoorbeeld een scheiding of een auto ongeluk. Maar ook negatieve gedachten zijn dingen die je leert accepteren tijdens Act therapie. Veel mensen die de Act opleiding volgen beoefenen voornamelijk beroepen zoals persoonlijke coach, sociale hulpverlener of therapeut. Maar de Act opleiding is voor iedereen die zijn leven wilt verbeteren of andere mensen willen helpen.

Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie focust zich op een gezonde levensstijl en daarom krijg je tijdens de cursus orthomoleculaire therapie veel over gezond eten. De orthomoleculaire voedingsleer gaat in op de juiste voeding en het voedingspatroon dat elk individu gezonder kan maken voor een mooie toekomst. Wanneer je de opleiding volgt bestaat deze uit 2 cursussen, namelijk de orthomoleculaire voeding en de orthomoleculaire suppletie. Orthomoleculaire therapie opleiding is een thuisstudie die 25 lessen duurt in 11 maanden. Hiervoor betaal je 745 euro lesgeld of 72 euro in 11 termijnen, naast het inschrijfgeld van 20 euro. Na het behalen krijg je een erkend diploma wat je gelijk kan stellen aan het MBO+ niveau. Ook is er geen specifieke vooropleiding vereist, waardoor iedereen de opleiding kan volgen die voor zichzelf of andere een betere levensstijl wilt.