7 december 2021

Waarom is het maken van een portfolio belangrijk?

2 min read

Iedereen heeft het wel eens voorbij zien komen, je moet een portfolio maken. Misschien de eerste keer dat je dit hebt moeten doen was voor school en misschien had je daarbij de hulp van Simulise. Een portfolio maken voor school is namelijk op de meeste scholen verplicht als je wilt afstuderen. Je doet dit dan ook netjes, terwijl je helemaal geen idee hebt waarom je dit moet doen en wat het nou precies inhoudt. Gelukkig kon het niks kwaad destijds en dat zal het nu nog steeds niet zijn. Het maken van een portfolio kan namelijk voordelig zijn.

Verschil tussen een portfolio en cv

Misschien is het eerst eens handig om te beginnen met de verschillen van een portfolio en cv. Veel mensen denken namelijk dat dit twee dezelfde dingen zijn maar toch zit er nog een aardig groot verschil tussen. Het belangrijkste verschil tussen portfolio en cv is dat een portfolio gedetailleerder is en meerdere pagina’s heeft, terwijl een cv slechts één of twee pagina’s lang is.

Een portfolio bevat relevante video’s, webpagina’s, foto’s en grafieken om iemands vaardigheden en capaciteiten te laten zien. Portfolio’s worden alleen voor bepaalde banen gebruikt. Een cv is daarentegen een document waarin de academische kwalificaties, vaardigheden, ervaring en prestaties van een persoon worden vermeld. Zowel portfolio’s als cv’s moeten up-to-date worden gehouden.

Waarom is een portfolio belangrijk?

Het maken en hebben van een portfolio is niet alleen maar belangrijk als je opzoek bent naar een baan. Het kan je ook helpen je doelen te behalen. Dit is dan ook de reden dat je dit hebt moeten maken op de middelbare school. Wanneer je ziet wat je allemaal al hebt gedaan en wat je allemaal nog wilt doen en hoe, blijf je veel gemotiveerder om dit vol te houden. Daarbij is het dus ook super handig voor bij sollicitatiegesprekken omdat je veel meer over jezelf kan vertellen dan bij een cv. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *