7 december 2021

Waarom zijn scrum magneten handig?

2 min read

Een van de nieuwste trends zijn scrumartikelen. Ook wel een handige methoden die bij bedrijven en scholen gebruikt kan worden voor de teamorganisatie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een magneetbord en worden taken op herschrijfbare magneet kaarten geschreven. Daarbij kan je het magneetbord helemaal indelen met verschillende scrumartikelen. Op deze manier zal het magneetbord voor iedereen overzichtelijk zijn. Het voordeel van scrummen is dat je als team weet wat je moet doen maar ook hoe het proces en eindresultaat verloopt. 

Waarom scrum magneten gebruiken?

Magneten zijn altijd handig als je een magneetbord hebt maar wanneer je gebruik maakt van de scrum methoden is het hebben van scrum magneten in je voordeel. Je kan namelijk elke week een andere taak op de magneet schrijven, het overzichtelijk indelen, ook voor kinderen en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Je kan dus precies indelen wat nog gedaan moet worden, eventueel door wie en hoe. Wanneer het klaar is kan je de magneet in het gedeelte ‘in progress’ of ‘klaar’ zetten. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn. Scrum magneten zijn dus ook perfect voor bedrijven waarbij het personeel veel samenwerkt en verschillende deadlines hebben. Hierdoor mis je dus nooit meer een deadline omdat je het juist zo goed kan volgen.

Doelen behalen

Ook voor in het huishouden of als student kan de scrum methode in zijn voordeel zijn. Je werkt hier misschien niet perse mee als team of met verschillende deadlines, alsnog kan het je helpen je doelen te bereiken. Juist omdat je op scrum magneten kan schrijven kan je bijvoorbeeld voor elk vak een magneet maken. Hierbij kan je belangrijke examens of huiswerk bij zetten. zo gebruik je jouw magneetbord als grote agenda en zal je altijd herinnerd worden aan wat je nog moet doen. Hetzelfde geld voor gezinnen. Op deze manier worden er geen belangrijke afspraken meer gemist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *