28 oktober 2021

Wanneer kies je voor de opleiding HBO rechten?

2 min read

Ben je communicatief ingesteld en wil je graag mensen helpen? Dan is de opleiding HBO Rechten misschien wel iets voor jou! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. De Haagsche Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, HBOstart, Hogeschool van Amsterdam, etc. Er zijn zoveel hogescholen en zoveel studies. Heel begrijpelijk dat je het na een tijdje niet meer weet. Vind je het gaaf om dingen uit te pluizen en op onderzoek uit te gaan? Bij de opleiding HBO Rechten ga je op onderzoek uit hoe alles in elkaar steekt en help je tegelijkertijd mensen. Tijdens de studie leer je stevig in je schoenen te staan, want niet elke situatie zal vlekkeloos lopen met een cliënt. Maar maak je daar geen zorgen om , want daar wordt je voor opgeleid en krijg je de juiste handvaten en rollenspellen voor. En niet te vergeten onwijs leuke klasgenoten!

 

Wat komt tijdens opleiding HBO Rechten aan bod?

Tijdens de opleiding HBO Rechten komen diverse vaardigheden en vakken aan bod. Het is heel erg belangrijk dat je de Nederlandse-  en de Engelse taal goed beheerst. Je gaat namelijk leren hoe je juridische teksten kunt schrijven en lezen. Daarnaast is het van belang dat je goed kan opschieten met de computer en hoe deze kan inzetten. Grotendeels ga je werken op de computer, dus het is wel zo handig om te weten hoe de computer en de programma’s die regelmatig worden gebruikt werken. Ook komen de vakken (inter)nationale wet- en regelgeving, verbintenissenrecht, arbeidsrecht en bestuursrecht aan bod. Daarnaast ga je leren om anderen te overtuigen en hoe je to-the-point kan communiceren.

 

Na de opleiding HBO Rechten

Je hebt je opleiding HBO Rechten afgerond. Gefeliciteerd! Nu bezit je officieel de titel Bachelor of Laws. Nu beschik je over voldoende kennis en verschillende vaardigheden om juridische casussen en procedures op te pakken en deze te doorgronden. Ook kan je zelfstandig aan de slag met projecten en deze organiseren. Als jurist geef je juridisch advies en help je waarbij nodig. Na de opleiding kan je aan de slag bij de overheid, advocatenkantoren, grote verzekeringsbedrijven, bij een bank of zelfs bij internationale bedrijven, etc. Het hangt er natuurlijk vanaf welke richting je hebt gekozen in je opleiding. Dit bepaald ook waar je verder wilt gaan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *