7 december 2021

Wat houdt een NOGEPA training in?

2 min read

Ben je van plan om aan de slag te gaan als offshore medewerker in de Noordzee? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zo is het verplicht om een NOGEPA training te volgen. In dit artikel leg ik uit wat een NOGEPA training is en wat het inhoudt. Zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent voordat je aan de slag gaat!

Wat is NOGEPA?

Als je van plan bent om offshore te werken, is de kans groot dat je al gehoord hebt van NOGEPA. NOPEGA staat voor Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie. Dit is een organisatie van meerdere Nederlandse bedrijven om zo veilig mogelijk aardgas en olie op te sporen en te winnen in het Nederlandse gedeelte van de Noordzee. 

Wat is een NOGEPA training?

Om aan de slag te gaan, dien je een NOGEPA certificaat te bezitten. Meestal bieden de bedrijven waar je solliciteert zo’n training aan. Het is verplicht om deze training te volgen, omdat werken op zee niet geheel ongevaarlijk is. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met verschillende weersomstandigheden en komt in aanraking met gevaarlijke stoffen. 

Een NOGEPA training bestaat uit meerdere onderdelen. Ten eerste leer je de basisveiligheid. Hierin leer je de standaard veiligheidsprocedures. Ten tweede leer je over de veiligheid in een helikopter. Meestal wordt je per helikopter naar een booreiland gebracht. Ten slotte leer je overlevingstechnieken op zee. Daarnaast leer je ook nog andere vaardigheden, zoals eerste hulp verlenen en omgaan met brand. 

Ben je van plan om een NOGEPA training te volgen? Neem dan zeker een kijkje op https://fmtcsafety.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *