Wat leer je op een Loopbaancoach opleiding?

Om loopbaancoach te worden is het vereist om hiervoor een opleiding te volgen. De loopbaancoach opleiding biedt jou de mogelijkheid om een erkend Post-HBO diploma te behalen in negen maanden tijd. Je zal je ontwikkelen als coach en alle facetten leren die komen kijken bij het ontwikkelen van mensen in hun loopbaan. Maar wat leer je nou precies allemaal tijdens de opleiding? Hoe zien deze negen maanden er precies uit? In dit artikel gaan wij hier verder op in. Heb jij dus interesse in het volgen van een dergelijke opleiding? Lees dan vooral verder!

Het programma

Het programma bestaat in z’n totaliteit uit zes verschillende fases. De eerste fases gaan vooral over jou zelf. Wat motiveert jou om als loopbaancoach te willen werken? Wat zijn je drijfveren? Wat zijn je specifieke kwaliteiten waar we gebruik van kunnen maken? Vervolgens ga je langzaam richting het werken aan de basis vaardigheden van een loopbaancoach. Zaken die hier vooral centraal staan zijn de relatie tussen coach en cli├źnt en het voeren van coachgesprekken. Zo zal je aan het eind van deze fase al zelfstandig de basis kunnen uitvoeren.

Het afstuderen

In de laatste fases van de loopbaancoach opleiding ga je steeds meer en meer ervaring krijgen en ga je ook in het werkveld ervaring opdoen, zodat je startklaar bent om dadelijk zelfstandig aan de slag te gaan. Het afstuderen bestaat uit een traject die je verzorgt met een coachee, waarna je vervolgens je logboek mondeling moet gaan verdedigen. Als deze succesvol is afgerond zal je een erkend diploma afgegeven krijgen door het CPION en kun je als loopbaancoach aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *