28 oktober 2021

Wat zijn essence trainingen en wat leer je ervan?

2 min read
Essence trainingen

De essence trainingen zijn een methode om op een simpele en snelle manier jezelf meer geluk te geven. Het leert je hoe je gaat vertrouwen in jezelf en los kunt komen van pijnlijke herinneringen of oude gedachtes.

Je krijgt inzicht in je eigen gedrag, maar ook waar je goed in bent en waar je geïrriteerd over raakt. De essence trainingen helpen je op te houden met je te storen aan wat mensen van je denken zodat je vrij bent om jezelf te uitten.

Essence trainingen

Uiteindelijk ga je steeds meer het verleden loslaten en in het nu leven.

Het is een unieke ervaring dat je zal helpen op de korte en lange termijn.

De standaard training duurt vijf dagen.

De eerste dag leer je om naar je oordelen te kijken, vooral de negatieve veroordelingen van jezelf en anderen. Hoe kun je ze herkennen en anders zien, zodat je er constructief mee om leert gaan.

Dag twee gaat over loyaliteit aan jezelf. Hoe kun je accepteren dat het is gegaan zoals het is, zodat je er niet meer boos of verdrietig over bent. Ook ga je kijken naar wat je tegen jezelf zegt en denkt dat anderen over je zeggen, waardoor je jezelf kunt bevrijden van je lijden.

Dag drie oefen je in spontaniteit. Op welke manier zorg je dat je uitvoert wat je voorneemt zonder dingen uit te stellen? Op deze manier krijg je energie om de dingen “te doen”.

Dag vier gaat over innerlijke kracht. Door jezelf te confronteren met nare gebeurtenissen uit het verleden vanuit je innerlijke kracht en creativiteit, hou je op voor deze gevoelen weg te lopen.

Dag vijf, de laatste, kijkt naar zelfexpressie. Hoe je met respect voor jezelf en anderen je ware ik kan uitten in het dagelijks leven of een groep.

De belangrijkste elementen zijn:

Je gaat zelf besluiten waar je aan wilt werken door het “te doen”, wat het leuker maakt.

Je kan alles wat je leert meteen toepassen in de dagelijkse praktijk.

Alles wat je doet tijdens de essence trainingen houd je vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *