Welke soorten coach zijn er allemaal?

      Geen reacties op Welke soorten coach zijn er allemaal?

Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel soorten coaches dat je door de bomen het coachingbos niet meer kunt zien. Welke soorten zijn er dan allemaal? Om je hier een beeld van te geven hebben we de meest voorkomende typen coaches op een rijtje gezet. Bekijk ze gauw!

Sportcoach

De klassieke coach is de sport gerelateerde, ook wel performance-, coach. Deze staat bijvoorbeeld aan de zijlijn van een voetbalwedstrijd of nagelbijtend naast de mat tijdens een turnwedstrijd en probeert het beste uit zijn of haar atleet of atleten te halen.  

Vitaliteitscoach

Een vitaliteitscoach houdt zich bezig met het coachen van medewerkers bij een bedrijf. Op die manier probeert een vitaliteitscoach de medewerkers goed in hun vel te laten zitten en plezier te laten hebben in hun werk.

Business coach

Een business coach ondersteunt ondernemers en bestuurders. Op die manier helpen zij deze mensen om meer succes te behalen.

Loopbaan coach

Vergelijkbaar met de business coach, maar dan wat toegankelijker voor iedereen. Een loopbaancoach kijkt samen met jou naar hetgeen je gelukkig van wordt, zodat je gemakkelijker keuzes kunt maken wanneer het gaat om je carrière.

Budgetcoach

Sommige mensen hebben schulden of kunnen erg slecht met geld omgaan. Een budgetcoach helpt hen dan om hun geld slim te besteden.

Nog veel meer soorten

We hebben zojuist een aantal veel voorkomende soorten coaching besproken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer typen coaching. Eigenlijk is er voor vrijwel ieder probleem wel een geschikte coach te vinden. Het belangrijkste is dat je graag geholpen wilt worden bij je uitdagingen, anders kan een coach je natuurlijk niet zo goed helpen. Zit je ergens mee of wil je graag ergens over sparren? Ga dan op zoek naar een geschikte coach die jou kan helpen bij je uitdaging. Dan komt het ongetwijfeld goed!