Wil je Python leren?

      Geen reacties op Wil je Python leren?

Wat is Python?

Het is een object georiënteerde scripttaal die als erg makkelijk te leren wordt ervaren en dus vaak door beginnende maar ook ervaren programmeurs gebruikt wordt. Dit komt door het feit dat de benamingen in Python veelal komen uit de dagelijkse Engelse taal waardoor het makkelijk te begrijpen is. Daarnaast is het door de opzet van de taal makkelijk te lezen en is jouw code goed te gebruiken voor andere programmeurs. Waar andere talen gebruik maken van haakjes, wordt bij Python gebruik gemaakt van zogenaamde ‘indenting’. Dit wil zeggen dat de code op een nieuwe regel wordt geschreven en hiermee een code blok afgesloten kan worden.

Programmeertaal Python steeds populairder

Python wordt een steeds belangrijkere speler in de wereld van de software ontwikkeling. Dit is te zien uit de Stack Overflow enquête die elk jaar wordt gehouden onder honderd duizenden ontwikkelaars. In 2013 werd Python gebruikt door 21.9% van de ontwikkelaars die op de enquête reageerden en in 2018 was dat al 38.8%. Daarnaast worden veel scripttalen gezien als ‘speel’-talen om kleine activiteiten en taken te automatiseren, maar bij Python is dit helemaal niet het geval.

Waarvoor wordt Python gebruikt en wat kun je er mee?

In de basis wordt Python gebruikt om activiteiten en taken te automatiseren. Als allereerste wordt de taal gebruikt voor het bouwen van basis applicaties die je met elke andere taal ook kunt maken. Wat Python hierin onderscheidt van andere talen, is dat je veel minder lijnen code nodig hebt. Python heeft tot wel 4x minder lijnen code nodig voor het zelfde als Java en 10x minder lijnen voor de zelfde code als in C++. Daarnaast wordt de taal gebruikt voor het maken van web services en RESTful APIs. Het is hiermee erg gemakkelijk om in een paar regels code een goede web service te ontwikkelen. Zeker met hedendaagse technologieën als GraphQL krijg je minimale, leesbare, uitbreidbare en robuuste code. En het wordt veel gebruikt in de softwareontwikkelvelden van Data Science / Big Data en Machine Learning. Er zijn veel libaries beschikbaar voor deze ontwikkelingen voor Python die iedereen gemakkelijk kan gebruiken zonder veel kennis nodig te hebben betreffende Big Data en wiskunde. Je kunt ook kijken naar cursus python of naar andere cursussen op learnit.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *